Over ons koor

Tante Ans stond aan de roots van het koor van TanTans in 2003. Nederlandstalige muziek werd 'bij elkaar gezocht' en er werd met veel plezier gezongen. Optredens in verzorgingstehuizen en op festivals en tijdens plaatselijke of regionale evenementen. Het koor koos in 2005 voor de naam A-meezing en zingt met veel plezier, aangevuld met een beetje theater en altijd met live begeleiding.

Vanaf 2016 werden er 'toppers van toen ' toegevoegd in o.a. het Engels en het Duits en werd er een begin gemaakt met meerstemmig zingen.

In 2020 verder op de nieuw ingeslagen weg met, lekker in het gehoor liggende, 3 stemmige pop- en jazznummers, begeleidt door keyboard en gitaar.

Helaas, A-meezing gaat stoppen....

IMG-20211201-WA0002 (2).jpg

Bestuur 2022

Bettie Reijnen: voorzitter,

Carina van loon: penningmeester,

Trudy Haeck-Kapteijn,

Gerry Kemps: secretaris,

Hans van de Sanden

Bestuur 2020.jpg
Bestuur 2020
Carina van loon heeft de taak van penningmeester op zich genomen. Bettie Reijnen is ook toegetreden tot het bestuur. Op de foto: Bettie, Carina, Toon, Franca en Gerry.
 
Bestuur 2019
 
Het nieuwe bestuur 2019: Franca van Grinsven, Gerrie Kemps, Ad Buuts, penningmeester Jet van Geffen en voorzitter Toon van Dijk. 
 
Bestuur 2016-2018
Rien Goossens, Jet van Geffen, Ingrid Bruijstens, Toon van Dijk en Els Mathijsen zette de schouders eronder om het reilen en zeilen van het koor te ondersteunen. Els als voorzitter verzette werk voor o.a. de P.R., Toon is verantwoordelijk voor de apparatuur, Jet heeft de financiën onder haar hoede, Ingrid  was verantwoordelijk voor de P.r. en het secretariaat.

Op de foto v.l.n.r. Ingrid, Jet en Rien en zittend Els en Margré

 

Informatie is te verkrijgen bij de secretaris:

tel nr. 06-13960193

20200211_212401 (2).jpg
Het combo
 

Het koor wordt live begeleid door het combo met Els Mathijsen op keyboard en Saskia Godwaldt op gitaar.  (Onze dank gaat uit aan Bep van Emst die het koor jarenlang ondersteund heeft op de accordeon.) 

Repetities
In 2022 drie keer per maand op de dinsdagavond van 20.00 uur- 22.00 uur, in 'De Beemdschool'  in Schijndel. 
Optredens
Worden  altijd in overleg met de aanvrager en de koorleden gepland. Tijdens het optreden worden meezing mappen uitgereikt aan het publiek zodat er volop meegezongen kan worden.
Dirigente

In september 2016 ging A-meezing in zee met een nieuwe dirigente. Margré van Gestel is muziekpedagoge met heel wat ervaring met koren. Iedereen kan (leren) zingen. Op een gezellige manier en met goed stemgebruik je eigen partij zingen is waar aan gewerkt wordt. Niet alleen eenstemmige Nederlandstalige meezingers maar langzaam maar zeker ook meerstemmig zingen en bij de 'toppers van toen' ook in het Engels en Duits.