Over ons koor

Tante Ans stond aan de roots van het koor van TanTans in 2003. Nederlandstalige muziek werd 'bij elkaar gezocht' en er werd met veel plezier gezongen. Optredens in verzorgingstehuizen en op festivals en tijdens plaatselijke of regionale evenementen. Het koor koos in 2005 voor de naam A-meezing en zingt met veel plezier, aangevuld met een beetje theater en altijd met live begeleiding van keyboard en accordeon. Vanaf 2016 werden er 'toppers van toen ' toegevoegd in o.a. het Engels en het Duits en werd er een begin gemaakt met meerstemmig zingen.

Ook interesse om mee te zingen?

Het koor heeft nu 25 leden. Heeft u interesse om mee te zingen dan bent u van harte welkom wanneer u over een sopraanstem beschikt of wanneer u de mannen komt versterken.

U kunt meer informatie krijgen bij de secretaris.

Bestuur 2019
 
Het nieuwe bestuur 2019: Franca van Grinsven, Gerry Kemps, Ad Buuts, penningmeester Jet van Geffen en voorzitter Toon van Dijk. 
 
Bestuur 2016-2018
Rien Goossens, Jet van Geffen, Ingrid Bruijstens, Toon van Dijk en Els Mathijsen zette de schouders eronder om het reilen en zeilen van het koor te ondersteunen. Els als voorzitter verzette werk voor o.a. de P.R., Toon is verantwoordelijk voor de apparatuur, Jet heeft de financiën onder haar hoede, Ingrid  was verantwoordelijk voor de P.r. en het secretariaat.

Op de foto v.l.n.r. Ingrid, Jet en Rien

en zittend Els en Margré

 

Informatie is te verkrijgen bij de secretaris:

tel nr. 06-13960193

Het combo
 

Het koor wordt live begeleid door het combo met Els Mathijsen op keyboard en er is een vacature voor de accordeon. (Onze dank gaat uit aan Bep van Emst die het koor jarenlang ondersteund heeft op de accordeon.) 

Repetities
In 2019 nog om de veertien dagen (zie ook agenda). Vanaf januari 2020 drie maal per maand.
Open repetities op 10 en 24 september 2019!! 19.30-21.45 uur in De Vink in Schijndel.
Optredens
Worden  altijd in overleg met de aanvrager en de koorleden gepland. Tijdens het optreden worden meezing mappen uitgereikt aan het publiek zodat er volop meegezongen kan worden.
Dirigente

In september 2016 ging A-meezing in zee met een nieuwe dirigente. Margré van Gestel is muziekpedagoge met heel wat ervaring met koren. Iedereen kan (leren) zingen. Op een gezellige manier en met goed stemgebruik je eigen partij zingen is waar aan gewerkt wordt. Niet alleen eenstemmige Nederlandstalige meezingers maar langzaam maar zeker ook meerstemmig zingen en bij de 'toppers van toen' ook in het Engels en Duits.  

Onze sponsoren:

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google+ Icon
  • Black YouTube Icon

Door deze website te bezoeken accepteert u de door WIX ingebouwde cookies..